Mika Kares

Lohja Soi

Mika Kares

Basso Mika Kares on nopeasti vakiinnuttanut paikkansa uuden sukupolven kysytyimpien oopperalaulajien joukkoon. Vuosina 2005–2009 Kares oli kiinnitettynä Badisches Staatstheaterin solistikuntaan. Tämän jälkeen hän on jatkanut uraansa vapaana taiteilijana ja esiintynyt maailman parhaimmissa oopperataloissa, kuten Baijerin valtionooppera, Lontoon Royal Opera House, Milanon Teatro alla Scala, Pariisin ooppera, Madridin Teatro Real. Salzburgin festivaali, Wienin valtionooppera ja Zürichin ooppera. Kareksen tulevia kiinnityksiä ovat muiden muassa uudet ensi-illat Boiton Mefistofelen nimiroolissa(Stuttgart Opera), Jacopo Fiescon rooli Verdin Simone Boccanegrassa(Pariisin ooppera), Landgraf Hermannin rooli Wagnerin Tannhäuserissa(Zürichin oopperassa) ja Enrico VIII Donizettin oopperassa Anna Bolena(Opera De Lausanne).

Kareksen laaja konserttiohjelmisto pitää sisällään Mozartin Requiemin ja Verdin Requiemin kaltaisia teoksia. Usein hän esiintyy myös Beethovenin 9. sinfonian, Shostakovitsin 13. ja 14. sinfonian ja Mahlerin 8. sinfonian solistina.

Vuonna 2009 hänelle myönnettiin ”Der Goldene Fächer”- palkinto, joka myönnetään Badisches Staatstheaterin vuoden parhaalle laulajalle. Kares oli myös Savonlinnan oopperajuhlien Vuoden Taiteilija kesällä 2008. Kunnianosoituksena hänelle myönnettiin Beniamino Gigli -palkinto keväällä 2015 hänen menestykkäistä tulkinnoistaan bel canto -repertuaarin parissa.

Mika Kares esiintyy Lohja Soi -festivaaleilla:
su 12.8. klo 15 Kun vaan laulaa saan Laurentiussalissa
to 16.8. klo 19 Suuri Oopperagaala Laurentiussalissa

Liput Lohja Soi -esityksiin: NetTicket.fi