Monica Groop

Lohja Soi

Monica Groop

Monica Groop on tunnettu suomalainen oopperalaulaja. Hänen kansainvälisen läpimurtonsa voidaan katsoa olleen vuonna 1991 Lontoon Covent Gardenissa esitetty Wagner Ring. Hänet on nimitetty Sibelius-Akatemian laulutaiteen professoriksi vuosiksi 2009–2014.

Groop on urallaan vieraillut useissa maailman arvostetuimmista oopperataloista. Näihin lukeutuvat Baijerin valtionooppera, Covent Garden, Tukholman kuninkaallinen ooppera, sekä Los Angelesin, Amsterdamin, Kölnin, Pariisin ja New Yorkin oopperat. Vuonna 1996 hän työskenteli Sir Georg Soltin kanssa Opéra Palais Garnierin uudelleenavajaisissa Pariisissa laulaen Don Giovannista Zerlinan osan. Hän vierailee aika ajoin myös Suomen Kansallisoopperassa. Oopperan lisäksi Groop on arvostettu konserttisolisti, joka on esiintynyt lukuisten sinfoniaorkesterien ja monien kuuluisien kapellimestarien kanssa ympäri maailmaa, tosin pääosin Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Groop on saanut urallaan monia arvostettuja palkintoja, mm. 1995 Suomen kulttuurirahaston palkinto, 1998 Sibeliuksen Syntymäkotimitali (yhdessä Sir Colin Davisin kanssa), 1999 Laurence Olivier Award (La Clemenza di Tito -produktiolle, Groop roolissa Sesto, Welsh National Opera), 1999 Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston palkinto, 2001 Ruotsalaisen kulttuurirahaston palkinto,2001 Ruotsin kuninkaallisen musiikkiakatemian jäsenyys ja 2005 Pro Finlandia -mitali.

Monica Groop esiintyy Lohja Soi -festivaaleilla:

to 16.8. klo 19 Suuri Oopperagaala Laurentiussalissa

Liput Lohja Soi -esityksiin: NetTicket.fi