Tuomas Katajala

Lohja Soi

Tuomas Katajala

Tenori Tuomas Katajala tekee merkittävää kansainvälistä nousua oopperalaulajana. Kaudella 17/18 hän teki loistavat arviot saaneet debyytit Lontoon Royal Opera House Covent Gardenissa, Mozartin Taikahuilun Taminon roolissa, sekä Seattlen oopperassa Yhdysvalloissa, Mozartin Cosi fan tutten Ferrandon roolissa. Keväällä 2018 Katajala debytoi myös Berliinin Staatsoper Unter den Lindenissä, Taikahuilun Taminon roolissa,sekä Rooman Accademia Nazionale di Santa Ceciliassa, Lentävän Hollantilaisen Steurmannin roolissa. Lisäksi hän esiintyi Berliinin Komische Operassa, Rossinin Sevillan parturin Almavivan roolissa. 

 Menneillä kausilla Katajala on vieraillut myös mm. Hampurin Valtionoopperassa, Deutsche Oper am Rheinissa, Glyndebournessa, Pesaron Rossini -Festivaalilla, Oslossa, National Reisoperissa, Opera Limogesissa, Lissabonissa, Göteborgissa. Konsertti-, oratorio- ja liedlaulajana hän on esiintynyt lukuisilla festivaaleilla Euroopassa ja Japanissa. Hänellä on ohjelmistossa yli 90 oratorio- ja konserttiteosta. Viimeaikaista konserttiesiintymisistä mainittakoon Verdin Requiem Puolan Radion Sinfoniaorkesterin kanssa, kapellimestarina Krzysztof Penderecki, sekä Beethovenin Missa Solemnis Radion Sinfoniaorkestin kanssa, kapellimerstarina Hannu Lintu. 

Hän on tehnyt yhteistyötä myös mm. Matthias Pintscherin, Paul Danielin, Vladimir Ashkenazyn, Kent Naganon, Christoph Roussetin, Mikko Franckin, Sakari Oramon, Esa-Pekka Salosen, David Choen, Alberto Zeddan sekä Sir. David Wilcocksin kanssa.

 Tuomas Katajala on laulanut säännöllisesti Suomen Kansallisoopperassa keskeisissä lyyrisen tenorin rooleissa, viimeisimpinä Rossinin Sevillan parturissa kreivi Almavivan roolin sekä Lenskin roolin Tshaikovskin oopperassa Jevgeni Onegin. Myös Savonlinnan oopperajuhlilla Katajala on vieraillut säännöllisesti. Kesällä 2017 hän lauloi Mozartin Ryöstö Seraljista -oopperan Belmonten roolin. Vuonna 2018 Katajala esiintyy solistina Verdin Otellossa. 

 Tuomas Katajalan valittiin vuoden miessolistiksi Suomessa vuonna 2018, hän on myös vuoden taiteilija Lohja Soi – Tenoripäivillä 2018. Hänelle on myönnetty mm. Karita Mattila- ja Martti Talvela palkinnot sekä Sibeliuksen Syntymäkotimitali.

 Kaudella 2018-2019 Katajala tekee debyytin mm. Maxin roolissa Weberin Der Freischützin produktiossa (Paholaisen palkka-ampuja), josta esityksiä on Theatre an der Wienissä, Aix en Provencessa, Brysselissä, Luxemburgissa, Caenissa ja Ludwigsburgin Festivaalilla. Katajala tulee tulevaisuudessa vierailemaan uudelleen myös Lontoon Royal Opera House Covent Gardenissa Lontoossa.

Vuoden Taiteilija Tuomas Katajala esiintyy Lohja Soi -festivaaleilla:

ma 6.8. klo 19 Avajaiskonsertti Laurentiussalissa
la 11.8. klo 19 Torilla tavataan Lohjan torilla
to 16.8. klo 19 Suuri Oopperagaala Laurentiussalissa

Lisätietoa artistista: www.tuomaskatajala.com

Liput Lohja Soi -esityksiin: NetTicket.fi