OHJELMISTO

Lohja Soi

Upcoming Events

  Avajaiskonsertti
 • 06 elo 2018 19:00 Laurentiussali

  Avajaiskonsertti

  Lohja Soi -festivaalin Avajaiskonsertissa luvassa on wieniläisklassismia ja modernimpi konsertin alkupuolisko. Ensimmäisellä puoliskolla kuulemme Benjamin Brittenin kansanlauluja jousikvartetille sovitettuna. Lisäksi Guillaume Lekeun musiikkia laulaa Helena Juntunen, ja samalta säveltäjältä pianisti Erkki Korhonen esittää teoksen 3 pièces pour Piano. Tauon jälkeen luvassa on Mozartin ja Straussin liedejä sekä Kamus-kvartetin esittämä Mozartin Lue lisää »

  Osta liput nyt
 • Baritoni-maailman-lavoilta
 • 08 elo 2018 19:00 Laurentiussali

  Baritoni maailman lavoilta

  Erityisesti lied-pianistina tunnettu Kristian Attila ja maailmankuulu baritoni Tommi Hakala ovat tehneet yhteistyötä musiikin parissa yli 20 vuoden ajan. Laurentiussalin konserttiin duo tuo saksalais-itävaltalais-suomalaisen ohjelmiston. Konsertissa kuullaan musiikkia säveltäjiltä Hugo Wolf ja Johannes Brahms sekä Lassi Nummen runoihin sävelletyt laulusarjat Syyskesän laulu (Mikko Heiniö) ja Vuoripaimen (Seppo Nummi). Tommi Hakala, Lue lisää »

  Osta liput nyt
 • Tenorirokkia
 • 09 elo 2018 19:00 Lohjan Teatteri

  TenoriRokkia Teatterin lavalla

  Itseään musiikin sekatyömieheksi tituleeraavasta Tom Nymanista kuulemme festivaaleilla rokimpaa puolta. Nyman säväyttää yhtyeensä kanssa teatterin yleisöä populaarimusiikin kaanoniin nostettujen yhtyeiden, kuten The Beatlesin, Creamin, Joe Cockerin ja David Bowien musiikilla. Kyseiset yhtyeet ovat olleet Nymanille tärkeitä nuoruudessa ja hän on ylpeä, että pääsee esittämään niiden kappaleita rautaisten ammattisoittajien kanssa. Nyman Lue lisää »

  Osta liput nyt
 • Merikanto150v_1
 • 10 elo 2018 19:00 Laurentiussali

  Parasta suomalaista – Merikanto 150 v.

  Konsertti on kunnianosoitus suomalaisille kansallisromanttisille säveltäjille. Pääosaan nousee Oskar Merikannon musiikki, joka pureutuu suomalaisten ihmisten mentaliteettiin vuodesta toiseen. Merikanto oli kansanmies ja vanhat kansanlaulut lähtökohta hänen sävellystyölleen. Laulujen aiheet tulivat säveltäjälle läheltä: mm. luonnosta, ihmisistä, rakkaudesta, kuolemasta, surusta ja kaipuusta. Näitä teoksia harvemmin kuullaan suuren orkesterin säestämänä. Lohjan kaupunginorkesteri ja Lue lisää »

  Osta liput nyt
 • torilla-tavataan-4
 • 11 elo 2018 11:00 Lohjan tori

  Torilla tavataan

  Aiemmilta Lohjan Tenoripäiviltä tutut,  suurta suosiota saavuttaneet ilmaiset torikonsertit jatkuvat myös tämän vuoden Lohja Soi -festivaaleilla. 11.8. konsertin yhteydessä on myös runsaasti muuta ohjelmaa: Laurinpäivän tapahtuma, Lohjan Kesä Tanssii -esitys, sekä huipennuksena Lohja Soi -Iskelmäkaraoken finaali. Tule paikan päälle katsomaan, kuka perii vuoden 2016 Tenoripäivien Tangokaraoken voittajan Juha Pirisen manttelin. Solistit: Angelika Klas Annimaria Lue lisää »

 • kultakutri_1
 • 11 elo 2018 15:00 Laurentiussali

  Musiikkisatu: Kultakutri ja kolme karhua

  Alunperin englantilainen kansansatu on kirjoitettu kokonaan uusiksi Jukka Linkolan toimesta. Tarinaan on lisätty kehyskertomus, joka kertoo lapsen ikävästä ja lopulta ikävän voittamisesta. Ystävyyden teema on sadussa keskeisellä sijalla. Ilon, yhteisöllisyyden, ja moniarvoisuuden aiheet nousevat vahvasti pintaan. Teoksessa musiikki ja teksti kulkevat käsi kädessä, kertomuksen ehdoilla. Kielellisesti satu on leikkisä, rytmisesti Lue lisää »

  Osta liput nyt
 • 11 elo 2018 19:00 Laurentiussali

  Iloista operettia

  Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksen solistit ja Lohjan kaupunginorkesteri kapellimestarinaan Markus Lehtinen esittävät mm. tunnettujen unkarilaisten operettisäveltäjien Emmerich Kálmánin ja Franz Lehárin musiikkia. Luvassa on operettiaarioiden ja duettojen lisäksi myös tarkkaan valikoituja orkesterinumeroita J. Strauss nuoremmalta ja Otto Nicolailta. Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksen solistit:  Jussi Vänttinen Henri Tikkanen Rachel McIntosh Isabella Shaw Topias Lundell Minna-Leena Lue lisää »

  Osta liput nyt
 • kun-vaan-laulaa-saan-1
 • 12 elo 2018 15:00 Laurentiussali

  Kun vaan laulaa saan

  Oskar Merikanto sävelsi paljon lauluja suomalaisten runoilijoiden teksteihin. J. H. Erkon runot säveltäjä tunsi läheisimmäksi sävelkielelleen ja konsertti onkin nimetty Erkon runon mukaan. Tähtisolisteja säestää kansansoitinyhtye laajalla soittimistolla. Laulut on sovitettu eri musiikkityylejä hyödyntäen. Vaikutteita on haettu mm. jazzista ja maailmanmusiikista. Merikannon yksinlaulut ovat jääneet pysyväksi osaksi suomalaista musiikkikulttuuria. Helposti Lue lisää »

  Osta liput nyt
 • muistojen-bulevardi
 • 15 elo 2018 19:00 Lohjan Teatteri

  Muistojen Bulevardi

  Börje Sundgrenin säveltämän valssin mukaan nimetty konsertti tarjoaa nostalgisia iskelmiä kultaisilta 1940- ja 1950-luvuilta. Ohjelmistossa on ikivihreitä suomalaisia sävelmiä kansainvälisiä klassikoita unohtamatta. Kappaleiden sovitukset ovat tehneet Antti Sarpila ja Kimmo Leppälä. Vanhaan tyyliin tehdyt sovitukset ja perinteisen soitinkokoonpanon äänimaailma kuljettavat kuulijat menneiden vuosien tunnelmiin. Solistit: Angelika Klas Annimaria Rinne Hannu Lue lisää »

  Osta liput nyt
 • suuri-ooppera-gaala
 • 16 elo 2018 19:00 Laurentiussali

  Suuri Oopperagaala

  Suuri Oopperagaala on kansainvälistä uraa tekevien ja maailmalla lukuisia oopperalavoja vallanneiden suomalaisten laulajien taidonnäyte. Klassisen laulannan mestarit tykittävät kilvan kuulijoilleen aarioiden ilotulitusta useilta tunnetuilta säveltäjiltä, kuten Mozart, Wagner, Bizet ja Verdi. Lohja Soi – Tenoripäivien juhlava klassikko Suuri Oopperagaala on pitkäaikainen yleisön suosikki. Camilla Nylund, sopraano Monica Groop, mezzosopraano Tuomas Katajala, tenori Mika Kares, basso Lue lisää »

  Osta liput nyt
 • Handel-Messias-2
 • 17 elo 2018 19:00 Lohjan kirkko

  Händel: Messias

  Georg Friedrich Händelin elinaikana (1685–1759) Messiaan esityksissä oli 20–30 laulajan kuoro, pieni jousisto ja hillitty määrä puhaltimia. Säveltäjän kuoleman jälkeen Englannin valtasi kuitenkin Messias-buumi, jossa alkuperäistä partituuria muokattiin surutta ja esityskokoonpanot kasvoivat toinen toistaan suuremmiksi. 1800-luvulta on todisteita jopa 2 000 hengen jättikuoroista. Tässä konsertissa palataan lähelle Händelin alkuperäistä visiota Lue lisää »

  Osta liput nyt
 • torilla-tavataan-3
 • 18 elo 2018 11:00 Lohjan tori

  Torilla tavataan

  Aiemmilta Lohjan Tenoripäiviltä tutut,  suurta suosiota saavuttaneet ilmaiset torikonsertit jatkuvat myös tämän vuoden Lohja Soi -festivaaleilla. Valloittavien Arja Korisevan ja Hannu Lehtosen lisäksi Lohja Soi -festivaalin lavalla debytoi vuoden 2016 Lohjan Tenoripäivien Tangokaraoken voittaja Juha Pirinen. Solistit: Arja Koriseva Hannu Lehtonen Juha Pirinen Arriba! Big Band, joht. Kimmo Leppälä Vapaa pääsy!

 • Tahtisopraano
 • 18 elo 2018 15:00 Karjalohjan kirkko

  Tähtisopraano

  Yksi maailman parhaista lyyris-dramaattisista sopraanoista, Camilla Nylund, ja kansainvälisen uran pianotaiteilijana tehnyt Marita Viitasalo esiintyvät lied-konsertissa. Konsertin ohjelmisto sisältää klassisen laulu-pianomusiikin keskeisintä ja vaativinta repertuaaria: Richard Straussia, Wagnerin Wesendonck-lauluja, Claude Debussya ja Toivo Kuulan ihastuttavia lauluja. Viitasalolla ja Nylundilla on takanaan yli 20 vuoden musiikillinen taival ja yhteistyön hedelmistä pääsemme Lue lisää »

  Osta liput nyt
 • tahtia-ja-timantteja
 • 18 elo 2018 20:00 Lohjan Museo

  Tähtiä ja Timantteja Museon yössä

  Aiemmilta Lohjan Tenoripäiviltä tutuksi tullut Big Band -gaalakonsertti saa jälleen jatkoa. Arriba! Big Band tarjoaa tunnelmallisen nostalgia-illan Lohjan Museon pihapiirissä. Lavalle astelee todellinen tähtikavalkadi suomalaisia laulusuuruuksia. Luvassa on swingiä, svengiä ja tähtiartistien tunnettuja hittikappaleita, kuten Fredin Kolmatta Linjaa. Angelika Klas Arja Koriseva Annimaria Rinne Fredi Harri Kaitila Hannu Lehtonen Juha Lue lisää »

  Osta liput nyt